PROSEVICHA

Títol del projecte: Projecte per a la sensibilització i la visibilització de persones afectades per la malaltia de Chagas – PROSEVICHA.

Participants
1) Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes-Vall d’Hebron. Hospital Vall d’Hebron. Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut de Barcelona – PROSICS Barcelona.
2) Grupo de Didáctica de las Ciencias (IFLYSIB, CONICET), National University of La Plata (UNLP), Argentina
3) Escuela de Trabajo Social. University Santo Tomas (UST), Chile
4) Ambulatório de Doença de Chagas/ICC, Federal University of Pernambuco (FUP), Brazil
5) Associació dels amics de les persones afectades per malaltia de Chagas – ASAPECHA – International Federation of Associations of People Affected by Chagas disease (FINDECHAGAS)
6) Programme on Control of Chagas disease, Department of Control of Neglected Tropical Diseases, World Health Organization (WHO)
7) Fundació FC Barcelona
8) Fundación Leo Messi
9) Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Objectiu general: Sensibilitzar l’opinió pública i els entorns socials, sobre la realitat de les persones afectades pel Chagas (portadors, malalts / es, familiars, amics, etc), de manera de comprendre a través d’ells la complexitat de la problemàtica a través de donar visibilitat a les dificultats i obstacles en relació a l’accés que les persones afectades pel Chagas tenen al diagnòstic i al tractament de la malaltia, en diversos contextos

1a Fase (2012):
Resum de l’actuació:
El projecte pretén, a partir de tres accions concretes -realització de la segona assamblea de la FINDECHAGAS, realització d’un spot divulgatiu i de la proposta d’una personalitat del món públic com a ambaixador Mundial de la malaltia de Chagas- visualitzar la realitat actual de les persones afectades per malaltia de Chagas amb l’objectiu de millorar l’accés al diagnòstic i al tractament de la malaltia de Chagas en el context Mundial.

Per a fonamentar científicament i humana totes les accions s’ha realitzat una recerca qualitativa amb l’objectiu d’obtenir les percepcions tant de persones afectades com d’especialistes de la matèria.

2a fase (2013) (en fase d’execució):
Resum de l’actuació: en aquesta fase, donant continuitat a la línia de treball iniciada, es pretén: a) realitzar un segon spot en la línia de transmissió congenita, b) iniciar una sèrie de música relacionada amb la malaltia de Chagas, c) realitzar un acte a la seu de la Organització Mundial de la Salut, a Ginebra, per presentar la campanya.

Deixa un comentari