VFR

“Implementació d’estratègies per reduir risc de malalties importades per els visiting friends and relatives (VFRs)”. Any 2011.

Nom de l’entitat:
Associació Equip de Treball sobre Immigració i Salut (ETIS)
Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID)

Títol del projecte subvencionat: Implementació d’estratègies per reduir risc de malalties per els VFRs
Núm. registre: 0336E/11456
Resolució SLT/1446/2011 

Resum del projecte: Actualment existeix dos grups creixents d’immigrants que un cop assentats als països d’acolliment, es converteixen en viatgers. Per una banda estan els immigrants que viatgen als seus països d’origen per a visitar a familiars i amics, son els viatgers definits com els VFRs (Visiting Friends and Relatives), i per altra els musulmans residents a Catalunya que viatgen a la Meca i Medina (Aràbia Saudí) per a fer el Hajj (peregrinació).

Tenint en compte els recents estudis de la xarxa global de centres especialitzats en medicina del viatger que constaten que los V.F.Rs tenen un risc més alt de patir la malària que els que viatgen per turisme, des de l’any 2010 s’està desenvolupant aquest projecte conjuntament amb la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes de l’Institut Català de la Salut amb l’objectiu de disminuir el risc de malalties importades en els VFRs i els peregrins a la meca.

Aquest any 2011,les activitats del projecte han estat encaminades a enfortir el treball comunitari per a facilitar l’accés a l’assessorament sanitari previ als viatges i la sensibilització sobre els riscos sanitaris relacionats amb els seus viatges als països d’origen. Les activitats han estat desenvolupades per 2 agents comunitaris de salut (ACS) d’ Àfrica Subsahariana i Àsia i personal sanitari de la UMTSID.

Objectius del projecte:
General: Disminució del risc de malalties importades en els immigrants viatgers VFRs (Visiting Friends and Relatives) i peregrins.

Específic: Millora d’accessibilitat a la salut dels immigrants viatgers VFRs (Visiting Friends and Relatives) i peregrins.

Població diana: Els VFRs d’origen d’Àfrica Subsahariana,Àsia (Sud est Asiàtic) que van de visita al país d’origen. Els Peregrins musulmans que viatgen a la Aràbia Saudi per a realitzar la peregrinació.

Documents d’interès:
Memòria any 2011 PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s