Secció de Salut Pública / Comunitària

L’equip de la secció Salut Pública / Salut Comunitària va néixer a la Unitat de Salut Internacional Drassanes l’any 1994. Des de llavors ha treballat per aconseguir una atenció sanitària equitativa, integral  i sostenible per el abordatge de les necessitats de salut tan a nivell de la persona, la família com la comunitat.

Des de la perspectiva de la promoció de la salut comunitària, SSPIC impulsa processos participatius i d’apoderament de les persones en l’elaboració de les polítiques de salut internacional  i  immigració, contribuint així a la reducció de les desigualtats en salut en entorns vulnerables.

GRUP_.S.C

La dimensió humana i professional ha estat i és l’eix vertebrador del nostre equip interdisciplinari, construït al llarg d’aquests anys per diferents professionals, entre ells metges, infermers, agents comunitaris de la salut, administratius, antropòlegs, psicòlegs…

Actualment l’equip està treballant procés de  sinergia  i aliança  entre diferents sectors: salut pública, atenció primària,  hospitalària, especialitzada  i entitats de la societat civil.   

Objectius:
Millorar l’accessibilitat, en totes les seves dimensions, de les persones als serveis de salut.
Reforçar les accions comunitàries que faciliten la participació de les persones, les famílies i les comunitats en la cura de la salut i en la utilització i la gestió dels serveis sanitaris públics.
Potenciar la capacitat de les persones i grups per a l’abordatge dels seus problemes, demandes i necessitats.
Fomentar les iniciatives de promoció de la salut comunitària que des de les institucions i les organitzacions de la comunitat es duen a terme per aconseguir l’equilibri biològic, psicològic i social de les persones i la seva comunitat.

SSPIC en marca el seu model de  treball en tres  àrees on es treballa  equitat de forma transversal :

1. Suport a l’activitat assistencial: Suport assistencial en patologia tropical

2. Intervenció comunitària: Projectes d’intervenció comunitària i de recerca: immigració i salutd’àmbit internacional

3. Formació, docència i recerca:
. Creació de materials educatius i d’intervenció
. Capacitació de nous professionals: curs agents comunitaris de salut
. publicacions científiques

L’equip adapta periòdicament els seus models d’actuació  a les noves realitats, engega noves iniciatives i elabora materials de promoció de la salut.

L’any 2009, des de la Unitat de Salut Internacional Drassanes, va néixer ETIS (equip de treball en immigració i salut), associació sense ànim de lucre, que canalitza la majoria de les accions de l’equip de salut comunitària (tríptic).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s