VIH Salut Comunitària

Títol del projecte subvencionatInformació per a la prevenció del VIH/SIDA a immigrants

Resum del projecte: Des de fa 14 anys, la Unitat de Medecina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID), porta desenvolupant aquest projecte amb immigrants en situació de vulnerabilitat des de el servei de salut comunitària.
Fa 3 anys es va començar a treballar conjuntament amb Metges del Món i l’Equip de Treball sobre Immigració i Salut amb l’objectiu de continuar treballant en les mateixes Líneas que els anys anteriors: promoure la prevenció del VIH/SIDA entre els serveis sanitaris i les comunitats de persones nouvingudes en situació de vulnerabilitat i enfortir les estratègies d’accessibilitat d’aquest col·lectiu mitjançant estratègies d’informació- educació- comunicació (IEC) fomentant així els hàbits saludables en els diferents grups d’immigrants tant a nivell individual com a familiar o comunitari. Paral·lelament es realitzen tallers amb els professional sociosanitaris per a establir un nucli de pensament compartit al voltant de les repercussions personals,culturals i socials del VIH/SIDA.
Totes les intervencions,actuacions i dinàmiques van estar elaborades,planificades,executades per un equip d’agents comunitaris de salut de diferents cultures amb la col·laboració de personal sanitari de la UMTSID, d’’altres serveis sociosanitaris,d’entitats sense ànim de lucre i de persones de diferents comunitats.

Equip investigador del Projecte
Hakima Ouaarab Essadek .Infermera.
Isabel Claveria Guiu .Infermera.
Jordi Gomez i Prat.Metge.
Apolonia Salmóne Bisobe .Agent comunitari de salut.
Eniko Vicsai. Agent comunitari de salut.
Constanza Moncayo Trujillo. Agent comunitari de salut.
Tahir Rafi. Agent comunitari de salut.
Ousseynou Niang. Agent comunitari de salut.
Abdallah Denial. Agent comunitari de salut

Objectius del projecte:
General: Disminuir la vulnerabilitat de col•lectius immigrants residents a Catalunya, davant del VIH/SIDA.
Específic: Promoció de la prevenció de VIH/SIDA d’una forma conjunta entre els centres sanitaris,la comunitat immigrant més vulnerable i altres entitats de la societat civil.
Població diana: Col·lectius immigrants de diferents grups socials i demogràfics, entre aquells que no tenen condició de residents permanents, es prioritzen homes i dones provinents de: Àfrica subsahariana (Guinea Equatorial, Gàmbia, Nigèria, Senegal i Guinea Bissau), Magreb ( Marroc i Algèria), Sud -Est asiàtic (Índia i Pakistan), Llatinoamèrica (Bolívia, Colòmbia, Equador , República Dominicana i Perú)

Documents d’interès:
Memòria projecte 2011 PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s