Brasil

 

Projecte de “Millora de la salut al Parc Nacional del Jaú, Amazònia, Brasil”.

La UMTSID col.labora desde l’any 2001 en el projecte de “Millora de la salut al Parc Nacional del Jaú, Amazònia, Brasil”.

http://www.neac-cat.org

A l’any 2001, per demanda de la població del Parc Nacional del Jaú, i en col.laboració amb la Fundació Victòria Amazônica va ser realitzat un diagnòstic de salut amb l’objectiu de coneixer la realitat de la salut al parc.

A l’any 2003 va ser realitzat al parc un taller de salut amb la finalitat de compartir els resultats del diagnòstic de 2001 amb la població del Parc i començar a pensar en les estratègies de continuïtat. També va començar a ser treballat el material base del futur llibre.

A l’any 2004 van ser establertes les bases de la relació entre les diferents institucions que treballen en el Parc, així com també es va continuar el treball d’elaboració de material.

A l’any 2005, un cop finalitzat el llibre “Vivendo com saúde no Parque Nacional do Jaú” per a treball de prevenció i promoció de la salut al parc, es va organitzar un taller al Parc per a decidir-ne el seu us.

A l’any 2006, un cop aprovada la nova reserva extrativista del riu Uniní, es va fer una nova reunió a Manaus per a reconsiderar el futur de les accions al Parc.

I Curs de formació de microscopistes pel Parc Nacional del Jaú, realizat a Barcelos.
En aquesta etapa del projecte s’ha implantat la figura del microscopista, amb la corresponent millora dels centres de Salut i la compra de microscopis.
També s’ha iniciat l’el.laboració d’un llibre de malària.

En viatge realizat a l’any 2009 al Parc Nacional del jaú s’ha procedit a la instal.lació de les plaques solars en els centres de salut així com a l’entrega del llibre “Combatendo a malária no Parque Nacional do jaú – RESEX Uniní”.

Inici de l’estatègia de millora de les comunicacions al Parc Nacional del jaú/RESEX Uniní.
En aquesta viatge s’ha procedit a provar en els centres de Salut de lago das Pombas i terra Nova dos motors elèctrics per a millorar l’accessibilitat al diagnòstic de la malària en aquelles comunitats sense moicroscopista.

 

Desde el 2006, s’ha signat el conveni de col.laboració entre la UMTSID/ICS – Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació de Medicina Tropical de l’Amazonas, Manaus, Brasil.

http://www.fmt.am.gov.br/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s