Saber o no saber

DVD: Saber o no saber: me siento bien dicen que tengo la enf. de Chagas
Asisteixi al documental:

Autoria: Gómez i Prat, Jordi; Claveria Guiu, Isabel & Fernandez Medoza, Aidee.

Institucions coordinadores: Associació dels amics de las persones amb la malaltia de Chagas (ASAPECHA) & Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID). – SAP de Suport al Diagnòstic i al Tractament de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Aquest material ha estat una iniciativa de: Projecte “Atenció integral de les persones ambn Malaltia de Chagas: promoció, diagnòstic, tractament i seguiment de població immigrant de Llatinoamèrica a Catalunya. Enfortiment de la xarxa d’atenció primària amb la construcció d’un Model d’Atenció Integral per a Catalunya”.

Amb el suport de: Organització Mundial de la Salut / World Health Organization / Organisation mondiale de la Santé – HIV/AIDS, Tuberculosis, Malaria and Neglected Diseases – Control of Neglected Tropical Diseases – Innovative & Intensified Disease Management – Chagas Disease

Guió: Jordi Salvadó, Xavier Sureda & Aidee Fernandez, Jordi Gómez i Prat, Isabel Claveria Guiu & Hakima Ouaarab (Equip de Salut Comunitària de la UMTSID)

Assessoria Científica: Juan Cabezos, Núria Coma, Rafael Fernández, Raisa Morales, Roser Navarro, Diana Pou, Edurne Ruiz, Isabel Riesa, Jose Santos, Núria Serre, Begoña Treviño & Francesc Zarzuela (Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes- UMTSID),  Israel Molina (Servei de Malalties Infeccioses / Unitat de Patologia Importada i Salut Internacional, Hospital Universitari Vall d’Hebrón, Institut Català de la Salut),  Maria Jesús Pinazo & Elizabeth Posada (CRESIB, Secció de Medicina tropical – Centre de Salut Internacional Hospital Clínic de Barcelona)

Descripció: Aquest material és una eina de treball que té com objectius informar i sensibilitzar, tant als membres de diferents col.lectius de persones immigrades com a la població en general, de la importància creixent de la malaltia de Chagas en indrets on es desconeixia la seva presència. Apartir de l’experiència de vida de diversos personatgeses mostren i es treballen aspectes que van des de l´explicació de la malaltia, a la identificació de recursos soci-sanitaris o consells d’actuació.

Observacions: Aquest material està pensat per a ser utilitzat com eina de treball per als  agents comunitaris de salut per conduir  i reforçar  les sessions educatives i/o de sensibilització de la malaltia de Chagas . Des de la UMTSID es realitzen tallers de formació pels professionals que desitgin utilitzar aquesta estratègia en el seu entorn. Es recomana abans de fer us del material fer una formació prèvia (contacte: jordigp.bcn.ics@gencat.cat). Aquest material també està pensat per a divulgar la realitat de la malaltia de Chagas o tripanosomiasis  americana fora de les àrees endèmiques.

Format: Material audiovisual .
Temàtica que aborda: Accessibilitat als recursos, Treball comunitari (Agents Comunitaris de Salut), Aspectes culturals,sensibilització, informació, Malaltia de Chagas .
Col·lectiu a qui va adreçat: Usuaris i població en general.
Àmbit d’aplicació: Intervenció comunitària.
Objectiu del material: Prevenció, Informació per usuaris.
Idiomes: Castellà

Adreça de comanda:  Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID) – SAP de Suport al Diagnòstic i al Tractament (ICS). Av. de les Drassanes 17-21, soterrani. Tel.: 93 441 2997. Email: jordigp.bcn.ics@gencat.cat

Data d’elaboració aboració: 2009-10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s