2010

III Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical
22 i 23 d’abril de 2010
World Trade Center, Barcelona

 

Un Viatge a l’atenció especialitzada amb escala a la primària.
Països convidats: Índia i Nepal.
Programa jornada PDF
Revista de Resums PDF 

Resum de les Jornades:
Des de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID) es van organitzar les III Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical, que van tenir lloc els dies 22 i 23 d’abril del 2010, al World Trade Center de Barcelona.

En el  programa d’aquesta edició varem tractar temes tan rellevants com la grip A, amb la participació del Dr. Jose Antonio Navarro, de la Consejería de Múrcia. Es varen tractar més a més  temes d ‘actualitat pel que fa a vacunes i malalties tropicals, amb destacats professionals nacionals i internacionals com el Dr Sergio Sosa Estani, responsable del programa de control de malaltia de Chagas de l’Argentina, el Dr Jorge Alvar, responsable de Leishmaniasi de l’Organització Mundial de la Salut, el Dr Rogelio López-Velez, el Dr José M ª Bayas i el Dr Sabino Puente entre d’altres.

Com països convidats varen estar la India i Nepal, representats per dos professionals amb una important trajectòria en el camp de la salut internacional: la Dra. Prativa Pandey, de Katmandú, Nepal i el Dr. Santanu Chatterjee, de Calkotta, India.

La participació d’altres centres aquest any va adquirir la modalitat de comunicacions orals, amb nou treballs seleccionats pel comitè científic entre tots els rebuts.

Varem finalitzar el programa amb l’interactiu de casos clínics, sessió en la qual s’exposa un cas i amb la partició dels assistents a través d’un comandament es responen a les preguntes formulades pel presentador, que al final tanca el cas amb les respostes encertades i les explicacions del mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s