2012

V Jornada catalana de Medicina tropical i Salut Internacional
11 i 12 d’abril de 2012
Casa del Mar, Barcelona

Programa de la Jornada PDF
Llibre de resums PDF 
Album de fotografies PDF


La Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes ha organitzat per cinquè any consecutiu les Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina Tropical amb l’objectiu de propiciar un marc científic de debat entre els professionals que treballen amb aquest temes.

La cinquena edició de les Jornades Catalanes de Salut Internacional i Medicina tropical, ha tingut lloc els dies 11 i 12 d’abril a la Casa del Mar de Barcelona, amb una participació de 201 persones, les quals s’han inscrit per seguir les novetats presentades en relació a temàtiques diverses de salut internacional. 

L’acte inaugural d’aquest any ha anat a càrrec de Dr. Jaume Benavent, subdirector d’Atenció Primària i Integració de Serveis. Direcció adjunta d’Afers Assistencials de l’Institut Català de la Salut.
 
En el  programa d’aquesta edició s’han tractat temes tan rellevants com el moment actual de la crisi i els seus impactes sobre la salud global, amb la participació d’Arcadi Oliveres Boadella, llicenciat en economia i president de Justicia i Pau.
Com país convidat ha estat Senegal, representat per tres professionals amb ampli coneixement de la realitat del país.
La participació d’altres centres ha continuat amb la modalitat de comunicacions orals, amb sis treballs seleccionats pel comitè científic entre tots els rebuts. S’han tractat també  temes d ‘actualitat pel que fa a vacunes i malalties tropicals,  amb destacats professionals nacionals i internacionals com el Dr Christoph Hatz, del Swiss Tropical and Public Health Institute, i coordinador del TropNetEurop entre d’altres així com la presentació de la pel.lícula “Triatominos”, de Genilton José Vieira, de la Fundació Oswaldo Cruz de Rio de Janiero, Brasil.

Enguany s’ha continuat amb l’interactiu de casos clínics, sessió en la qual s’exposa un cas i amb la partició dels assistents a través d’un comandament es responen a les preguntes formulades pel presentador, que al final tanca el cas amb les respostes encertades i les explicacions del mateix.

Una resposta a 2012

  1. Retroenllaç: 11 i 12 d’abril de 2012: V Jornades Catalanes de Salut Internacional | PROSICS Barcelona

Deixa un comentari