Chagas comunitari

”Implementació d’estratègies de salut comunitària per a la malaltia de Chagas a Catalunya” desenvolupat per l’Equip de Treball sobre Immigració i Salut (ETIS)-Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID) i la Asociación de amigos de las personas con la enfermedad de Chagas (ASAPECHA). Any 2011.

Nom de l’entitat: Associació Equip de Treball sobre Immigració i Salut (ETIS)

Títol del projecte subvencionat: Implementació d’estratègies de salut comunitària per a la malaltia de Chagas a Catalunya

Resum del projecte: Des de l’any 2009 s’està desenvolupant aquest projecte, conjuntament amb la Unitat de Medecina Tropical I Salut Internacional Drassanes (UMTSID) emmarcat dintre del programa, de promoció d’igualtat d’oportunitats per a la millora de la capacitat individual de la direcció general per a la immigració del departament de benestar social i família, i al foment i suport de la salut del departament de salut. Aquest any 2011, les activitats del projecte han estat encaminades a fomentar l’apoderament i l’autocura de les persones amb la malaltia de Chagas residents a Catalunya amb la finalitat de millorar la capacitat individual en el maneig de la malaltia establint per tal efecte el desenvolupament d’un treball comunitari que faciliti la participació de les comunitats en les estratègies de prevenció de la malaltia des d’una perspectiva social i facilitar l’accés a la població afectada i els seus familiars al diagnòstic,tractament i a l’acompanyament. Les activitats han estat desenvolupades per 2 agent comunitari de salut (ACS) de llatinoamèrica, personal sanitari de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes(UMTSID) i voluntaris d’ ASAPECHA i la comunitat Llatinoamericana.

Objectius del projecte:
General: Millora de la prevenció, l’acompanyament i el control de la malaltia de Chagas d’una forma conjunta entre els centres sociosanitaris, les comunitats migrants procedents de Llatinoamèrica i altres entitats de la societat civil a Catalunya.
Específic: Promoció de la integració sociosanitària de les persones migrants afectades per la malaltia de Chagas i els seus familiars, tant en adults, com en nens i amb especial èmfasi en dones embarassades diagnosticats arreu de Catalunya.

Població diana: Migrants llatinoamericans procedents d’àrees endèmiques de la malaltia de Chagas, amb especial èmfasi en dones embarassades/nadons diagnosticats arreu de Catalunya.

Documents d’interès:
Memòria any 2011 PDF
Memòria any 2010 PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s